Behandlingar

031-98 00 15 | kontakt@bohustandvard.se

Allmän tandvård
________

FÖREBYGGANDE TANDVÅRD

 

Vi på kliniken vill finnas för dig och stödja dig på vägen till en bättre munhälsa. Vi erbjuder dig egenvård genom regelbundna munhälsokontroller. Därefter gör vi en behandlingsplan som är anpassad för att hjälpa dig att förebygga sjukdomar samt förhindra sjukdomsutveckling. Det gör att du får den vård som fungerar bäst för dig.

ROTBEHANDLINGAR

 

Rotbehandling är en vanlig förekommande behandlingsmetod när rötter på tanden behöver rengöras. Vi har stor erfarenhet inom rotbehandlingar och det tar oftast 3 behandlingstillfällen. Behandlingen sker under sterila förhållanden för att minimera efterbesvär och ge bästa resultat.

Estetisk tandvård
___________

Estetisk tandvård görs i samråd med tandläkare och vi kommer att ta hänsyn till dina förväntningar.

TANDBLEKNING


Hemblekning är en behandlingsmetod för ljusare och vitare tänder för dig som vill bleka i hemmet i din egen takt. Metoden är även lämplig för dig som vill fräscha upp ditt leende efter en tidigare tandblekning. Hemblekning sker med en individuellt anpassad blekningsskena i mjuk plast som fylls med en gel och placeras över tänderna. Behandlingen sker på natten medan du sover. Den generella behandlingstiden är 7-10 dagar och ger ett 2-3 nyanser ljusare leende.

TANDIMPLANTAT

 

Saknar du en eller flera tänder så finns det flera sätt att ersätta dem. Med tandimplantat får du en fast sittande tand som är fristående från närliggande tänder. Det är lätt att hålla rent och det färdiga resultatet går ofta inte att skilja från dina övriga tänder. Innan behandling görs en noggrann undersökning, utvärdering och framförallt får du berätta om vilka förväntningar du har. Dina visioner är viktiga för oss.

LAGNINGAR

 

Om du behöver laga en tand, hjälper vi dig mer än gärna och vi använder oss endast av högkvalitativa material för att uppnå bästa möjliga resultat. Det finns även möjlighet att byta ut amalgamfyllning, sluta mellanrum och göra fasader av estetiska skäl.

TANDUTTAGNINGAR

 

Behöver du hjälp med tanduttagning kan du vara lugn, då vi har stor kunskap för en lindrig extraktion med minimala efterbesvär. Vi kommer att göra en värdering av ditt medicinska tillstånd samt planera extraktionen tillsammans med dig, för minimal påverkan. Kliniken erbjuder även avancerade ingrepp och hjälp vid akuta besvär. Innan extraktionen planerar vi även hur den förlorade tanden ska ersättas om behovet finns.

SKALFASADER

 

Estetisk tandvård i form av skalfasader kan hjälpa dig mot ett leende som du vill ha. Att planera inför en sån behandling samt att nogrannt gå igenom dina förväntningar är viktigt för ett lyckat resultat. Skalfasader kan hjälpa dig om du är missnöjd med formen på dina tänder. En lätt konturering av tandens framsida görs och med hjälp av en tandtekniker formas dina tänder till ett naturligt utseende. Vanligtvis inom en vecka är ett nytt leende på plats, eventuella justeringar är möjliga efteråt om resultatet inte motsvarar dina förväntningar.

INVISALIGN

 

Invisaligns transparenta och avtagbara skenor är individuellt anpassade för dina tänders bekvämlighet och är gjorda för att justera tändernas ursprungliga position till det önskade slutresultatet. Varje skena används i cirka två veckor och sedan byter du till nästa skena i serien, sakta men säkert flyttas dina tänder mot sin slutliga position. Behandlingstiden varierar beroende på vad just du behöver. 

Kontakt

______


Bohus tandvård

Bohus Centrum

Göteborgsvägen  219

445 37  Bohus


kontakt@bohustandvard.se

Öppettider

________


Mån: 08:30 - 17:30

Tis-Ons: 08:30 - 16:30

Tor: 10:00 - 19:00

Fre: 08:30 - 15:30

Telefon

______


031-98 00 15